top of page

CreAr-Te. Teatre i art amb consciència és un nou curs intensiu d’estiu per a adults, impartit per la professora i terapeuta Ruth Estrada, on jugar, crear i descobrir-te a través del teatre i l’art.

Inscriu-t'hi

LaCuquera - Cartell CreAr-Te.jpg

El taller es presenta com un conjunt d’activitats teatrals i dinàmiques grupals o individuals relacionades amb l’art, i especialment amb el teatre, on podrem jugar, gaudir, experimentar, i en general viure experiències que ens faran prendre consciència sobre diferents aspectes de nosaltres mateixes/mateixos.

És un taller intensiu breu d’estiu, amb un total de 9 hores, repartides en 4 sessions de 2h i 15 minuts cadascuna, un dia a la setmana. Farem exercicis de teatre, d’escriptura creativa, de clown, d’ombres xinesques i d’altres. Tot allò des d’una doble perspectiva:

  • Lúdica: Des del plaer, el gaudir i el joc, pel gust de SER.

  • Terapèutica: Treballarem la vessant transformadora de l’art.

Els participants podran gaudir d’un espai on se’ls acompanyarà durant tot el seu procés des d’una mirada d’acceptació i tolerància vers ells mateixos i els altres, compartint i creixent amb el grup.

 

L’art: l’eina pel descobriment

La creació artística és una projecció i una extensió d’un mateix. Nosaltres no podem crear res que no existeixi dins nostre. És a dir, quan creem quelcom, en el fons estem traient una part de nosaltres mateixos. Si posem consciència vers allò creat, ens permet descobrir-nos i transformar-nos treballant processos interns.

Així doncs, a través d’aquesta creació podem establir un lligam, una relació amb allò creat i amb l’exterior, ens relacionem amb el món. Ens mostrem, ens compartim i alhora trascendim i enriquim el nostre voltant aportant bellesa al món, que és una virtut elevada d’alta vibració. Tanmateix quan creem sovint estem expressant les nostres emocions (Ex-pressar, treure fora una pressió).

L’art, per tot això, és terapèutic. El significat de la paraula terapèutic és “guarir a través de la paraula”.

Tanmateix l’art és font indispensable de creativitat. Podríem dir que la creativitat és tot allò que ens permet trobar resolucions originals als nostres conflictes, interns i externs, també és allò que ens ajuda a adaptar-nos millor a les nostra realitat i a les nostres dificultats. La creativitat crea ponts de connexió neuronal en el nostre cervell i entre els hemisferis, ens fa ser molt més adaptables a l’entorn i mal·leables. La paraula CREAR ve del llatí creare que vol dir engendrar, tenir fills.

El teatre

El teatre ens permet assajar les nostres pròpies vides. És el mirall perfecte on la humanitat es pot contemplar a si mateixa. El teatre no és més que un “i si...” constant, “i si som un pescador i una sirena, i si som una venedora i un fruiter, i si som...etc.,”. En aquest joc de “i si..” podem trobar múltiples possibilitats de joc, de situacions, de role-playing, de projeccions internes que ens permeten treballar els nostres rols, els nostres dons, les nostres ombres. En el teatre la creativitat i el joc estan al servei de la imaginació.

LaCuquera-teatre-i-consciencia.jpg

Informació Pràctica

Preu: 80€

Horari: Dijous de juliol (4, 11, 18 i 25) de 18h a 20.15h
Edat: a partir de 18 anys
Participants: Mínim 6 - Màxim 12

Contacte: info@lacuquera.com o 685.406.135.

El curs serà impartit per l'actriu i psicòloga Ruth Estrada a les instal·lacions de LaCuquera de Molins de Rei.

També s'oferirà el mateix curs els dilluns de juliol a L'Escola de Teatre del Centre de Sant Feliu de Llobregat.

Per a dubtes del curs podeu contactar-la al 635.893.223.

CreAr-TE. art i teatre amb consciència

Avís legal: D'acord amb el que disposa la Llei de Serveis de la Societat de la Informació (articles 19, 20 i 21) en relació amb el que disposa la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de caràcter (articles 5, 6 i 11) us informem que les vostres dades personals s'incorporaran en un fitxer de l'Associació Qqteatre amb la finalitat d'atendre la present sol·licitud i poder-vos informar d'activitats i cursos de la nostra entitat. Podeu exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant un correu electrònic a info@lacuquera.com (ref. "Tractament de dades").

CreAr-Te_Formulari
bottom of page