Nascuda com a companyia l'any 2006, Qqteatre és avui una entitat socio-educativa que treballa des del teatre i a través del teatre. Hem participat en obres de teatre per a joves, en projectes de teatre social, però sobretot ens hem especialitzat i consolidat en l’àmbit de la pedagogia teatral.

 

Després d’anys com a professors i equip coordinador de l’Escola de Teatre de Sant Feliu de Llobregat, i conscients de la utilitat pedagògica del teatre en tot tipus de públics, l’equip de Qqteatre volem ampliar la nostra oferta educativa a altres ciutats. Així neix el projecte de LaCuquera, aula de teatre, expressió i creativitat, que el curs 2012-2013 arriba a un acord de col·laboració amb el Foment Cultural i Artístic de Sant Joan Despí i el curs 2013-2014 obre la seva pròpia seu a Molins de Rei.

 

LaCuquera neix amb l'esperit i la voluntat d'estar oberta al medi que l'envolta. Per això oferim els nostres serveis a escoles, centres culturals i centres cívics de la ciutat per tal de col·laborar en la consolidació de la seva xarxa cultural i social.

 

Paral·lelament, la nostra escola és una de les fundadores de T-JOC, el Col·lectiu d'Escoles de Teatre amb Caràcter Lúdico-Educatiu, que intenta fer col·laboracions i crear sinèrgies entre les diferents escoles adreçades a aquest tipus de formació. En formen també part: La Tarima d'Igualada, La Bambalina de Santa Perpètua, L'Escola de Teatre de Sant Feliu, Imaginar-T d'Esplugues, l'Escola Hamlet de Sant Boi i el El Teatrí de Cervelló.

Xènia Mateo

Coordinadora 

i professora de teatre

Joan Sureda

Coordinador

i professor de teatre

Graduada en Art Dramàtic pel Col·legi de Teatre de Barcelona. Títol de mediadora de conflictes (2002) i curs de "Teatre com a eina educativa" organitzat per l'AADPC (2014). Experiència com a monitora de lleure en escoles i pre-escolars. Experiència en docència teatral des de 2005. Experiència com actriu i direcció en diferents projectes teatrals, i en el disseny, elaboració i implementació de projectes de teatre social.​

Graduat en Art Dramàtic a l'Estudi de Nancy Tuñón-Jordi Oliver, deixa enrera els seus estudis d'Arquitectura Superior per dedicar-se a l'interpretació i la pedagogia teatral. Ha treballat professionalment en espectacles de teatre dirigits per Lluís Pasqual, Hermann Bonnín, Carles Mallol, Jordi Casanovas, Marc Montserrat Drukker, Neil Labute, Àlex Rigola, Cristina Lügstenmann o Teresa Devant, i en televisió a la sèria de TVC La Riera. Té experiència en la docència teatral des de 2005 i en el disseny, elaboració i implementació de projectes de teatre social.​

Lorena Hernández

professora de teatre

Graduada en Art Dramàtic pel Col·legi de Teatre de Barcelona. Experiència com actriu professional en projectes teatrals fent gira nacional. Creadora i directora d’espectacles teatrals i treballs a nivell televisiu. Docent teatral amb experiència amb diferents col·lectius i grups tant de persones grans, adults, joves o infants. Tallers i monogràfics d'escriptura corporal, literària i clown.  Membre fundadora i actriu de la companyia de teatre familiar Mitja i Mitjoneta.

 

Sergi Casanovas

professor de teatre

Format en Art Dramàtic al Col·legi de Teatre de Barcelona, acaba els seus estudis de Biotecnologia per dedicar-se a la interpretació. Experiència com actor en diferents projectes teatrals i membre de la companyia de teatre familiar La Pera Llimonera. Creador i director d’espectacles teatrals. Títol de monitor d'activitats de lleure infantil i juvenil. Docent teatral amb experiència amb grups de joves i infants. Experiència com a monitor de lleure en diferents esplais. Secretari del Teatre "El Centre" de St. Feliu de Llobregat.

Laia Ferré

professora de teatre

Graduada en Art Dramàtic pel Col·legi del Teatre de Barcelona. Títol de monitora del lleure. Experiència com a monitora de lleure en diferents esplais i experiència en docència teatral des de 2008. Experiència com a actriu i direcció en diferents projectes teatrals. Membre fundadora i actriu de la companyia de teatre familiar Mitja i Mitjoneta.

 

Ruth Estrada

professora de teatre musical

Foto Ruth Estrada.png

Graduada en Art Dramàtic a l’Estudi Nancy Tuñón-Jordi Oliver. Graduada en Psicologia per la UB. Treballa tant com a professora de teatre com de psicòloga d’infants i joves, especialitzada en el dol i les pèrdues. Li apassiona l’educació lliure i viva i ha fet varis cursos al CAIEV. Ha dirigit i escrit obres teatrals, destacant  “Un Món (quasi) Ideal” i la publicació del llibre per l’Editorial Cep i la Nansa de “Tot fent Els Pastorets”.  Actualment es troba en gira amb la Cia Comtú Teatre amb l’espectacle de teatre musical: “Caputxeta, com et dius?”, projecte on ella és la dramaturga i actriu.

Txon Iranzo

professora de ioga

Instructora de Hatha Ioga, certificada el 2004 per l´Escola Yoga International Institut, inspirat per Gandhi, i fundat per Swani Gushananda (Jaume Guasch). Més de 18 anys d'experiència en Hatha Ioga, Ioga per a embarassades i gent gran. Col·laboradora en formació de mestres de ioga. 2 anys de formació en ioga terapèutic amb Or Aleluya (mestre en ioga i acupuntura) i Alex Monasterio (osteòpata i fisioterapeuta). Mestratge  en Reiki Usui i Reiki Caruna. Professora de Pilates i formació en hipopressius.

Sandra Gómez

professora de meditació

Foto Sandra Gomez.png

Terapeuta emocional, titulada en teràpia regressiva amb Cristina San Miguel, deixebla directa de Brian Weiss. Sanadora de registres Akashics amb el mètode de David Topí, mestra de Reiki Usui, a part de reflexòloga, tarot evolutiu, quiromassatgista i terapeuta floral amb les essències del Dr, Bach i les australianes de Bush. Sandra dirigeix tallers de creixement personal completament vivencials per treballar l'autoestima, la feminitat, la respiració integrativa per eliminar emocions enquistades, meditació i desprogramació.