top of page

Aturada Curs (COVID-19)

Aquesta és una comunicació molt trista per nosaltres. Des que vam obrir la nostra escola de teatre ara fa 7 anys, hem viscut moltes coses, bones i dolentes, de les quals sempre n'hem intentat aprendre per millorar. Com tothom, ara mateix ens trobem davant d'una situació excepcional que ens obliga a plantejar-nos el nostre paper i la tasca que fem amb els nostres alumnes. Us demanem que ens llegiu amb atenció i disculpeu-nos per un correu tan llarg, però hem volgut ser del tot transparents i que tinguéssiu tota la informació.

LES ÚLTIMES SETMANES

Quan fa poc més d'un mes es va decretar l'estat d'alarma, la informació que teníem era molta menys de la que tenim ara. Ens va fer por aturar l'activitat de manera sobtada sense saber si podríem reprendre les classes en algun moment i tenint pendents com teníem les mostres de final de curs, que la gran majoria de grups ja havia començat a assajar i encara crèiem que podríem acabar fent al juny (alguns d'ells portaven temps creant-les i escrivint-les ells mateixos). En part per aquest motiu, però també pensant que mantenir activitats d'aquest tipus ajudarien tant a nosaltres com als alumnes a mantenir la il·lusió en aquests moments difícils, vam decidir reinventar-nos. Per això, com sabeu, vam adaptar la nostra manera de treballar amb un portal de video-classes per als més petits i de classes per videotrucada on poder seguir els assajos amb les obres dels més grans. Érem conscients que no era la manera òptima de treballar però, fent balanç, crèiem que hi havia més coses positives que negatives, almenys mentre veiéssim com evolucionaven les coses. A banda de voler evitar enviar més gent a l’atur en un moment en què els professors no podran fer ni classes ni cap tipus de funció de teatre, també perillava la continuïtat de l’escola: aturar l’activitat des del 13 de març fins a l’octubre implicava una aturada de 6 mesos que cap entitat pot assumir.

Hem de dir que estem molt contents amb la resposta i la participació rebuda, valorant-nos la feina feta, i volem agrair-vos també l’esforç que aquest canvi ha suposat per a les famílies, que havíeu d’acompanyar més als alumnes per poder fer les classes. Per tots aquells que encara no hagueu fet totes les videoclasses, sapigueu que estarem encantats de seguir rebent els vostres exercicis/respostes.

ARA, QUÈ PASSARÀ?

Ara mateix el panorama segueix sent incert, però tot apunta a que no es començaran les primeres fases de desconfinament fins com a mínim mitjans de maig i que les escoles no reprendran l'activitat normal fins com a mínim juny (sent molt optimistes). Si això ja seria un mal escenari per a nosaltres, ens trobem a més que els teatres segurament triguin encara més a obrir, per la qual cosa pinta difícil poder fer les mostres de final de curs abans de l'estiu. Evidentment res d'això està confirmat però volem ser realistes, tant per no haver de marejar-vos amb comunicats i canvis cada dues setmanes però sobretot per no jugar amb la il·lusió dels alumnes que encara confien en poder estrenar aquest juny. Ens trenca el cor que segueixin treballant sabent que per ara no es podran fer les obres.

Ens hem plantejat moltes opcions diferents de com seguir a partir de maig. Ja el mes anterior vam tenir baixes d'alumnes tant pels problemes econòmics d'aquesta crisi com perquè les classes que podíem oferir no eren el mateix que havien contractat, i imaginem que aquest mes de maig la cosa comprensiblement anirà a més. Més enllà de les baixes particulars, cal tenir en compte que una obra de teatre tampoc es podrà acabar fent si la meitat del grup no hi és. Per altra banda, encara que tot el nostre professorat (a qui estem infinitament agraïts per l’esforç i dedicació) ha treballat i està treballant més que mai per crear bons continguts i dinàmiques que funcionin amb cada grup, ens trobem que els recursos a distància són menys, que costa més connectar amb els alumnes. I tot i les respostes positives per part vostra, ens sabria greu acabar oferint un servei que no sigui el que esperen algunes famílies o alumnes.

És per tots aquests motius que amb molta tristesa ens veiem obligats a aturar el curs actual 2019-2020 quan acabi aquest mes d'abril, almenys tal i com havia estat concebut. Preferim que les famílies quedeu contentes amb la feina feta fins ara i reprendre al 100% quan ens sigui possible. No obstant, si les condicions ho permeten, esperem poder-nos trobar abans de l’es