top of page

​Pla de formació per a infants i joves i Iniciació al teatre per a adults

La programació dels cursos es planteja a partir un pla docent comú, amb una progressió de nivell a cada curs per tal de garantir el coneixement de tècniques d’expressió teatral suficients per poder continuar el desenvolupament dels alumnes com a actors/actrius en l’àmbit professional o amateur. Els alumnes passen pels grup de Quitxalla, Menuts, Petits i Mitjans fins arribar a Grans.

 

També oferim classes per a adults, on els iniciem en l'art del teatre i els donem eines per treballar la confiança, el parlar amb públic i els serveixi com a espai de desconnexió i deixar-se anar.

Putxinel·lis  (P4 i P5)

A través dels contes, les titelles i els jocs, aconseguirem que el nen vagi incorporant, progressivamet, noves habilitats, hàbits i continguts en general, que afavoreixin la seva pròpia autonomia i coneixement. Mitjançant els jocs, ajudarem a fomentar la confiança, la participació i el respecte cap als altres i cap a un mateix.

Sessions: 1h/setmana

Bufons  (1r i 2n Primària)

Començarem a introduir el joc dramàtic. Escenificarem contes i petites escenes quotidianes, sempre treballant des d'un mateix i aprenent a reconèixer les pròpies emocions. Potenciarem la individualitat de cadascú, per ajudar l'alumne a guanyar confiança i seguretat. Jugarem amb cançons, i treballarem l'expressió corporal i la coordinació.

Sessions: 1,5h/setmana

Arlequins (3r i 4t de Primària)

Entendrem l'estructura d'història i aprendrem a crear-ne, potenciant el treball en grup i l'autonomia personal. Acompanyarem l'alumne a la recerca i desenvolupament del propi imaginari i creativitat. Ens iniciarem també en la tècnica de la veu i en la importància de l'expressió oral treballant petits textos.

Sessions: 1,5h/setmana

Trobadors (5è i 6è de Primària)

L'alumne aprendrà, tot jugant, a crear personatges des del no res, des d'un mateix i des de factors externs. Treballarem el cos, la veu i l'imaginari i els donarem forma per inventar personatges diferents a partir dels quals poder representar històries.  A banda d'actors, els alumnes s'hauran d'organitzar per tirar endavant la mostra de final de curs com si fossin una petita companyia.

Sessions: 1,5h/setmana

Comediants (1r-3r d'ESO)

Seguirem treballant des de la improvisació i el joc, però ensenyarem la importància de la tècnica en el treball actoral. Aquest és un curs per passar-s'ho bé, seguir investigant i desenvolupant la creativitat dels alumnes, però també se'ls demanarà que facin un pas més en el seu treball com a actors.

Sessions: 2h/setmana

Corifeus (4t ESO i Batxillerat)

En aquesta darrera etapa del pla de formació de joves, treballarem tècniques teatrals concretes. Aquest curs està pensat per tots aquells alumnes que tinguin passió pel teatre de manera lúdica o amateur, però també donarem eines per tots aquells alumnes que vulguin accedir a estudis professionals de teatre.

Sessions: 2h/setmana

Cursos d'iniciació al teatre per a adults

Aquests cursos arrenquen com una iniciació al teatre, amb un caràcter progressiu depenent de cada grup. L'important és passar-s'ho bé a partir del fet teatral i desconnectar de les rutines diaries.

 

Adreçats a tots aquells que vulguin desenvolupar els recursos personals a través del teatre: millora de les seves tècniques de comunicació, relació amb l’entorn social i descobriment dels potencials propis.

Sessions: 2h/setmana

bottom of page